KSANTOHUMOL

Xanthohumol jest naturalnym związkiem występującym w kwiatostanach żeńskich szyszek chmielu.

Jest to jedyny w swoim rodzaju przeciwutleniający flawonoid typu chalkonowego.

Ksanthohumol dostarczany przez naszego partnera produkowany jest ze specjalnego europejskiego chmielu ekologicznego, uprawianego wyłącznie w krajach UE - w Niemczech i w Polsce. Nowoczesna metoda ekstrakcji naturalnej stosowana w zakładzie produkcyjnym pozwala na uzyskanie najwyższej jakości i czystości substancji (>99%) po unikalnej cenie rynkowej. Każdy etap procesu produkcji realizowany jest zgodnie ze standardami HACCP, co oznacza stałe monitorowanie wszystkich krytycznych punktów kontrolnych podczas całego procesu produkcji, transportu i magazynowania. Dotyczy to również rygorystycznego monitoringu higieny, sprawdzania parametrów mikrobiologicznych i poziomu zanieczyszczeń poprzez wykonywanie badań na każdym etapie produkcji oraz na produkcie końcowym.

Nasza firma ma zagwarantowany, stały dostęp do ksanthohumolu poprzez zawarcie odpowiednich umów handlowych z podmiotem będącym producentem i właścicielem unikalnego w skali światowej patentu na jego wytwarzanie. Metoda zapewnia pozyskiwanie pożądanej substancji w ilościach i cenie dotychczas niespotykanych na rynku.

Xanto kładzie szczególny nacisk na jakość swoich produktów. Produkcja odbywa się w warunkach laboratoryjnych o najwyższych standardach technologicznych. Nasze produkty charakteryzują się najwyższą jakością i czystością, co pozwala nam na wykorzystanie ich do celów nawet medycznych. Używamy ksanthohumol o najwyższej jakości i czystości.


©2020 by Xanto.